Een stap voor stap gids

Denk je dat een YouTube-kanaal naam niet belangrijk is? Denk nog eens na. 

Laat me een voorbeeld vertellen. 

Ergens vorig jaar was ik aan het fladderen op YouTube, voor, nou ja, niet veel. Ik was doelloos op zoek tot ik kwam over dit YouTube-kanaal met een intrigerende, en eerlijk gezegd heel grappig, naam. 

Nu, ik was geen fan op het eerste; de niche waarin ze duiken, terwijl het niet helemaal vreemd voor mij is, is niet mijn specialiteit noch interesse. Maar na verloop van tijd werd ik dol op ze. 

Ik ben nu een abonnee van hun kanaal voor iets meer dan een jaar, en zal waarschijnlijk nog steeds in de toekomst. Ik ben nog steeds niet specifiek geïnteresseerd in hun niche, maar ik vind mezelf zoeken over het soms. 

Ik klik altijd op hun nieuwe video releases in een keer, en ik ben trots om te zeggen dat ik nog nooit een aflevering gemist in mijn hele jaar van een abonnee.

Terugkijkend en bij het denken over het, zou ik niet in staat zijn geweest om te ontdekken en bezoek hun kanaal als de naam anders was geweest. Je zeggen dat de naam van het kanaal een belangrijke invloed had op mijn keuze om ze te bekijken. 

Als gevolg van deze, zal ik zeggen dat de YouTube-kanaal naam is essentieel, en kan zelfs direct gerelateerd en toe te schrijven aan de abonnees en weergaven die je hebt. 

Youtube is uitgegroeid tot een platform voor persoonlijkheden en beroemdheden, of gevestigde veteranen of nieuwe en opkomende sterren. Posting video’s online is ook een carrière voor sommigen, een carrière zelfs de jongste van de kinderen maken lucratief geld af van.  

De meest bekende hebben miljoenen abonnees en verdienen duizenden dollars per maand. In de loop der jaren hebben ze gecultiveerd en bijgebracht dit gevoel van persoonlijke connectiviteit en relaties met hun kijkers, dus het is geen wonder hoe ze blies zo snel als dat.

Bekende mensen in deze ruimte worden genoemd als Youtubers, en deze mensen zijn meestal samengesteld uit vloggers, product reviewers, en video game persoonlijkheden. 

Hun YouTube-kanaal namen zijn in wezen merknamen nu, en wie zou willen een waardeloze merknaam?

Natuurlijk zullen ze denken aan een pakkende kanaalnaam!

Het kiezen van een bijnaam voor je YouTube-kanaal kan echter net zo moeilijk zijn als het kiezen van een naam voor je baby. Er zijn enkele tips die je volgen, maar als je een goede YouTube-kanaalnaam wilt. 

Waarom is het belangrijk?

Herinner je je mijn verhaal nog? Nou, je content is slechts een deel van je branding. 

Je kanaalnaam is hoe je wordt geïdentificeerd, gebeld en gevonden in deze ruimte. Het verschijnt op de zoekresultaten van Youtube, je kanaal homepage, je video’s, en in de comments sectie als je ooit commentaar op een video.  

Dus eigenlijk, het volgt je waar je ook gaat binnen Youtube. Je wilt toch niet iets oncools genoemd worden? 

Dat beïnvloedt uw “merk” negatief. 

Je kanaalnaam is ook een ander onderdeel van je merk. Het is een belangrijk en essentieel onderdeel en is een soort primer van hoe kijkers zullen begrijpen en definiëren wat het kanaal over gaat. 

Uw naam is hun eerste look en eerste indruk met het kanaal, de inhoud en de waarde die het oplevert. De naam moet uw merk correct vertegenwoordigen. 

Categorie Kanaalnaam 

Vaak is de eerste stap in het genereren van een kanaalnaam het kiezen van een kanaalnaamcategorie, die over het algemeen in vier typen valt. 

Naam Merk of zakelijkVerklarend of beschrijvend Categorische 

Laat me een aantal voorbeelden geven van een aantal geweldige YouTube-kanaalnamen voor elk type. 

✋ Stop worrying about SEO and have me do it for you

PS: Ready to work with the 0.01% of all SEOs worldwide? Click here.

Naam

Als je van plan bent om het gezicht van je kanaal te zijn, dan doet het gebruik van je voornaam als naam van je YouTube-kanaal wonderen. Dit werkt echter het beste, wanneer je al heel bekend bent, zelfs buiten YouTube. 

Marie Forleo heeft bijvoorbeeld een krachtig persoonlijk merk, dus toen ze haar YouTube-kanaal maakte, noemde ze het gewoon zichzelf. Dat is een manier om een branding te maken om van je naam een merk op zich te maken. 

Merk of bedrijf

Het benoemen van uw Youtube-kanaal hetzelfde als uw bedrijf is net als het benoemen van een kanaal met uw voornaam. Als uw bedrijfsmerk sterk is, is het verstandig om uw kanaal hetzelfde te noemen. 

Niet alleen zal het gemakkelijk zijn om te herkennen en te zoeken, maar als uw bedrijf heeft positief nieuws, waarden, beoordelingen en attributen aan, dan is het YouTube-kanaal zal dragen dezelfde prestige en macht ook. 

Verklarend of beschrijvend

Een beschrijvende of verklarende naam laat meteen zien wat je kanaal is. Kijkers hoeven niet te raden of verwachten dat iets anders uw inhoud is; het is letterlijk in de naam. 

Neem bijvoorbeeld 5 minuten ambachten. In één oogopslag zou je weten dat dit video’s zijn over kunst en ambachten, die je in vijf minuten voltooien. 

Simpel, toch? 

Categorische 

Met categorische namen, zou je weten wat hun niche en doelgroep is. Bijvoorbeeld, met The Food Ranger, zou je meteen weten dat dit kanaal is voor fijnproevers of degenen die houden van eten. 

Nu zijn er variaties, en namen kunnen vallen tussen twee categorieën of helemaal geen. Bij het starten zijn deze vier divisies echter voldoende om de categorie van je kanaalnaam aan te wijzen. 

Een persoonlijke kanaalnaam genereren  

Begrijpen wat er in een gebruikersnaam staat

Nogmaals, uw gebruikersnaam is hoe u wordt geïdentificeerd. Kanaalnamen zijn meer dan alleen uniek zijn. 

Ze moeten creatief, pittig en gemakkelijk te onthouden zijn. Soms is een grappige of intrigerende bijnaam genoeg om aandacht te krijgen en maakt je YouTube-kanaal gemakkelijk te vinden.  

Neem je persoonlijke eigenschappen op

Leren hoe je jezelf op de markt brengt is een onderdeel van een Youtube-kanaal. Hoe zou je jezelf willen portretteren op je kanaal en de site als geheel? 

Het vinden van het antwoord op deze kan u dichter bij uw gewenste bijnaam. 

Denk na over uw inhoud 

De eigenschappen van de inhoud die je krijgt, zullen ook een impact hebben op het kiezen van een kanaalnaam. Als je kanaal zich bijvoorbeeld richt op de recensies van kinderfilms, kun je woorden gebruiken die hetzelfde zijn als ‘gezinsvriendelijk’, ‘voor kinderen’, enz.  

Niet vastlopen in te veel woorden 

Als u te veel woorden op uw gebruikersnaam zet, heeft u een ernstige invloed op het terugroepen van de naam. Uw kijkers zouden het moeilijker hebben om naar u te zoeken. 

Dit is een kleiner probleem als u bent geabonneerd op door de watcher, maar ze zullen waarschijnlijk komen met kortere namen om u te bellen, toch. Dus meteen uit de vleermuis, is het beter om korter te gaan. 

Zoek naar manieren om uniek te zijn

Zie je de foto hierboven? Ze zijn twee verschillende kanalen met bijna dezelfde naam. 

Je naam moet zich onderscheiden van anderen op YouTube. Zoek naar manieren om jezelf te onderscheiden. 

Samenvoegingen gebruiken 

Concatenations zijn een geweldige manier om zich te onderscheiden van het stel op YouTube. U uw naam en initialen combineren met andere woorden om een unieke id te maken. 

Bekijk dit kanaal MKBHD. Zijn naam is een samenvoeging van zijn initialen (MKB voor hoe Marques Brownlee klinkt) en HD voor het feit dat hij alleen video’s uploadt in HD-kwaliteit. 

Houd deze in gedachten

Vermijd godslastering en vulgariteit. Je wilt dat mensen je video’s delen en obsceniteit schrikt dat af.Maak het makkelijk om te spellen. Mensen moeten je kanaal kunnen vinden.Maak het gemakkelijk uit te spreken. U wilt een kanaalnaam hebben waar mensen zonder enige moeite over kunnen praten. Voeg niet te veel nummers en vreemde symbolen toe. Een of een paar is genoeg, maar te veel moet niet eens een optie.Zorg voor de beschikbaarheid van domeinen. Zorg ervoor dat de naam beschikbaar is en niet zou worden verward voor een ander domein of naam binnen of buiten de site. 

Lees ook: Hoe krijg je 250.000 + bezoeken (Mijn beste groei Hacks)

Youtube naam generatoren

Als je nog wat hulp en inspiratie nodig hebt voor je kanaalnaam, dan kun je altijd terecht bij technologie voor hulp. Overweeg het gebruik van Youtube naam generatoren. 

Spinxo Spinxo

Een go-to tool voor YouTube-kanaal naam ideeën is Spinxo. Voer gewoon de informatie in die de tool nodig heeft op de antwoordbalken en laat het het werk doen. 

Spinxo geeft je 30 unieke kanaalnamen met slechts één klik. Als je niet graag een van hen, klik dan op “Spin Again” voor een andere set van namen. 

Naamgenerator

Een ander eenvoudig hulpmiddel voor het genereren van namen is door het gebruik van Name Generator. Zet gewoon in de woorden die u wilt als een voorvoegsel en achtervoegsel, klik dan op de “YouTube-namen genereren” knop.

U moet klikken op dezelfde knop elke keer dat u wilt een andere suggestie, omdat het niet meer dan een resultaat in een keer weer te geven. 

Kparser Kparser

Kparser is een beetje complexer dan de eerste twee tools, omdat het gaat om SEO. Als u op zoek bent naar SEO-geoptimaliseerde en specifieke namen, hoewel, dan is er geen andere tool beter dan deze. 

Voer gewoon seed-zoekwoorden in met betrekking tot uw doelniche en klik op start om een lijst met SEO-gerelateerde zoekwoorden te zien. Nu wat je wilt doen is om te mixen en overeenkomen met de woorden, of zet het in een YouTube-naam generator zoals Spinxo, voor de suggesties die u nodig hebt. 

En dat is het! Ik hoop dat je genoten hebt van deze gids in het creëren van uw eigen YouTube-kanaal naam. 

Wil je meer? Lees deze artikelen om meer te weten! 

Heeft deze gids je geholpen bij het kiezen van een naam voor je YouTube-kanaal? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Source alejandrorioja.com

An Extreme Searcher’s Guide to the Best of the Web
Shenandoah | National Park Foundation
Tác giả

Bình luận

Leave a Message

Registration isn't required.

Inform INC News - Breaking News, Latest News and Videos